Udendørsløb vs løb på løbebånd

Er løb på et løbebånd det samme som at løbe udenfor? Dette er et fælles spørgsmål for mange. Videnskabelig forskning har dog vist at løb på et løbebånd næsten er det samme som at løbe udenfor, hvis du vel og mærke laver et par enkelte justeringer. Faktisk er der endda nogle typer af øvelser du kan udføre bedre på et løbebånd end du kan udenfor. Vi vil i denne artikel vise fordele ved et løbebånd samt hvordan du kan justerer din træning så det bliver næsten lige som at løbe udenfor.

billede newDet første vi vil vise jer er om det er det samme at løbe på et løbebånd som en løbetur udendørs. På den ene side bevæger båndet sig under dig på et løbebånd, og der er ingen vindmodstand for din krop, så det er nemmere at løbe. Udenfor er dine ben nød til at drive dine bevægelser fremad samtidig med at skulle bryde igennem vindmodstanden. Heldigvis har videnskabelig forskning bevist ved at indstille løbebåndet til en 1 % stigning kan du opveje den manglende vindmodstand og løbebåndet giver nu den samme effekt som udendørs løb. Forskning har altså vist at når du løber på et løbebånd i forhold til udenfor, tydeligt viser at en løbetur på et løbebånd er lige så effektiv som at løbe udenfor. Desuden afslører forskning at biomekaniske mønstre ikke ændrer sig, når testpersoner løb på et løbebånd kontra når de løb udenfor. Derfor mener vi at løb på et løbebånd har samme effekt som at løbe udenfor, når du løber på en 1 % stigning.

Det næste vi gerne vil vise jer, er fordele ved et løbebånd kontra udendørs løb. Da vi nu ved at løb på et løbebånd dybest set er det samme som udendørs løb, kan vi identificere andre faktorer, herunder at et løbebånd faktisk kan være et bedre et udendørs løb på nogle parametre.
Når vejret er dårligt er det mest oplagte valg som en fordel ved et løbebånd. Så vær ikke bange for at hoppe på løbebåndet på kolde regnvejrsdage dage. Det er også en god ide at varierer lidt mellem løbebåndet samt udendørs løb.

En af de unikke fordele ved et løbebånd er evnen til at simulere dit mål. Mange af de mere avancerede løbebånd giver dig mulighed for at oprette din egen unikke kurs-profil, som du kan bruge til at simulere den nøjagtige kurs eller rute du træner efter. Du skal bare programmere maskinen, eller hvis du ikke har denne mulighed, kan du manuelt justere hældningsniveauet baseret på ruten og så kan du selvfølgelig træne på den indstillede rute når som helst.Endvidere er det vigtigt at indtage væske og kulhydrater under din løbetræning. Når du løber tempo løb eller lange løb på løbebånd vil det være rigtig godt at kunne indtage væske og kulhydrater. Dette vil dog være svært at have disse varer med når du løber udenfor. Løbebåndet vil dog gøre denne handling mere realistisk, da det er logisk muligt at have væske eller mad stående ved siden af løbebåndet, som du nemt kan indtage selvom du løber.

En ulempe ved løbebåndet er at mange løbere syntes det er kedeligt at løbe på et løbebånd. Uden et landskab der passerer dem, har mange en tendens til at komme til at kigge på uret hele tiden, hvilket får modet til at falme. Endvidere når du løber udenfor kan du føle målstregen komme tættere og tættere på og du har her en mere naturlig følelse af den resterende afstand. På et løbebånd, kan dit sind ikke visualisere målstregen, så det bliver sværere at koncentrere sig, når tempoet bliver hårdt. Dette er dog selvfølgelig forskelligt i mellem folk, og burde ikke være et betydeligt problem.

Vi kan konkludere at der findes rigtig mange gode fordele ved at løbebånd, hvor vi derfor uden tvivl vil anbefale jer at anvende et løbebånd, når i ønsker at komme i form.

About the author /


Related Articles

Post your comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kalender

February 2020
M T W T F S S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  

Arkiv

Kontaktoplysninger